Thailand 16 november - 1 december 2007

Text och bilder - Barbro
Klicka på bilderna för att se dem lite större

 

Det var tio år sedan vi var på Phuket och vi var lite nyfikna på hur saker hade förändrats. Liksom förra gången var vi på Karon Beach. Vi kunde inte återvända till det hotell vi hade då, för där hade det mesta spolats bort. Bara den största byggnaden återstod och den hade tagits över av Mövenpick hotell och det hade också byggts upp flera stora byggnader i det området. De bungalows vi bodde i under förra resan var bortspolade i Tsunamin.

Jag och min man Janne reste tillsammans med vår äldsta son, Tomas, med familj. Tove och Tomas har två små flickor, Julia och Linnea. Tomas son, Sebastian, stannade hemma den här gången. Att äta på restaurang varje dag i två veckor med två små flickor var ett äventyr i sig. Ibland gick det mycket bra, medan det var lite jobbigt andra gånger.

matdags Vad ska vi äta?

matdags

Vi bodde denna gång på Thavorn Palm Beach Resort. Det var ett trevligt hotell, men det hade väl sett sina bästa dagar. Frukosten var härlig med en mängd olika rätter förutom den sedvanliga frukosten. Att få sin nystekta omelett med självvalda ingredienser var min favorit. Däremot var det dyrt att äta lunch eller middag på hotellet, så det valde vi bort. Istället hittade vi andra trevliga små restauranger där vi åt olika thailändska rätter.

utsikt hotellområde

Hotellområdet var mycket trevligt med många pooler. Barnen gillade de många små och stora trädgårdsfigurerna, som det fanns gott om. I början badade vi mest i någon av poolerna, eftersom det var röd flagg på stranden och inte särskilt barnvänligt med de stora vågorna.

fig1          fig2
fig3

Linneas äventyr i Thailand
Julias äventyr i Thailand

Efter några dagar valde vi att ta en tuktuk till Kata Beach, för där var det lagom stora vågor. Julia älskade att flyta på vågorna medan lilla Linnea var lite försiktigare. Tove och småflickorna gillade lunchen som kunde beställas på stranden, vi övriga drack mest iskalla fruktdrinkar eller öl.

tuktuk
kata beach

I Kata fanns också en liten minigolfbana med grottliknande omgivning och dinosaurier. Janne, jag, Tomas, Göran och Julia spelade en liten match på skoj. Göran, som är vår näst äldsta son kom ner till Phuket när vi varit där några dagar. Julia var mycket koncentrerad och tog golfen på största allvar. Göran hade hittat ett riktigt fräscht och prisvärt guesthouse, som hette "2Gether". Där fanns förresten restaurang med pizzor, inte så billiga, men mycket goda.

golf
golf

Vi hade tipsat Tomas och Tove om att åka på en utflykt med kanotpaddling. Själva hade vi gjort en sådan förra gången vi var nere och vi hade verkligen gillat den turen. Det visade sig att kanotturen var ännu bättre nu. Flera grottor besöktes och de var mycket nöjda. Under tiden var vi barnvakt och det gick riktigt bra både att sova middag och att äta lunch.

paddling
paddling
paddling

En utflykt ville även vi göra och vi valde att se James Bond Island. Det var en halvdagsutflykt där vi också fick se en liggande guldbudda i ett tempel. Utanför fanns det massor av oblyga apor, som rusade upp och ner i berget. Det var inga problem att fotografera dem på armlängds avstånd. Vi åkte med en "longtailing boat" ut bland öarna och kom också till ett litet bostadssamhälle på havet, "sea gypsy village". Befolkningen var muslimer. De var fiskare, men som inkomster hade de även försäljning av diverse prylar och restauranger. Fantastiskt hur man kan bygga så ute i havet. Vi såg små barn åka cykel i gången mellan byggnaderna.

apor
sea gypsy village
sea gypsy village
Barbro och janne på James Bond Island

Det var vackert att se James Bond Island och andra öar i solnedgången.
Göran skippade de vanliga utflykterna och satsade på en dag på golfbanan. Han var mycket nöjd och hade haft det trevligt även om han inte var helt nöjd med sin score.

longtailing boat i solnedgång

 

 

 

Sidan gjord av Barbro den 16 december 2007.